Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Karsten Auerbach udstiller i Billund Centret

Kom og oplev en udstilling i særklasse. Kom og fordyb dig i et bredt udsnit af hans værker fra tiden efter han i sommeren 2000 flyttede til Fyn.

Kom til fernisering i Billund Centret:

D. 2. juni 2021 kl. 17.00

 

Hvor lang tid kan jeg se udstillingen:

Fra d. 2. juni til d. 4 juli 2021 i Billund Centrets åbningstid.

 

Her kan du læse lidt mere om udstillingen

Karsten Auerbach bryder rammerne på Billund Kunstforenings udstilling i Billund Centret.

 Karsten Auerbach boede i Billund i 15 år mens han uddannede sig til lærer, og arbejdede som designchef hos LEGO, inden han i 1999 fik mod til at forfølge livsdrømmen om at være fuldtids billedkunstner.

Siden har han lige som mange andre kunstnere levet af at udstille, udsmykke, illustrere bøger, udført bestillingsarbejder og undervist i sit fag. Helt fra begyndelsen har han også selv bevæget sig udenfor rammerne af den etablerede kunstverden og blev hurtigt kendt for sine kunstprojekter, som kombinerede kunstneriske processer og innovativ tænkning, i virksomheder, organisationer og institutioner.

Hans utraditionelle samarbejder er blevet prisbelønnet af Erhvervsstyrelsen (2001) og Tuborgfonden (2004). 


Udstillingen viser et bredt udsnit af Karsten Auerbach egne billeder fra tiden efter han i sommeren 2000 flyttede til sin ønskeø, Fyn, sammen med sin kone og to børn - og frem til i dag, og er på den måde et “gensyn” med Billund. I de billeder, han maler for sin egen skyld, har han helt siden teenagealderen været optaget af at skabe nye symboler og udtryk for eksistentiel tvivl og tro.


Over årene er symbolikken blevet mere åben og inviterer til undren, medfantaseren og samtale. En del af de udstillede billeder er inspireret af kinesisk kunst: hurtige
kalligrafiske penselstrøg og mange små figurer, som på afstand ligner skrifttegn. Flere af malerierne har været udstillet i Kunming og Beijing. Den nyeste inspiration - guldet - er hentet fra den ortodokse kirkes ikoner, hvor det repræsenterer det Evige eller Hellige. På flere af disse ikonagtige billeder udgør guldet en lys-levende
baggrund for figurerne. I de seneste år har han også kombineret det rene bladguld med den sorte kinesiske tusch